Dnevni 24
Image default
A2 MODA MOJ DOM

Sve traženiji proizvod: Nije klupa, ni sjedalo, iako bi se mogao koristiti i kao jedno i drugo

Riječ je o komadu namještaja koji funkcionira kao sofa danju, a razvlači se u krevet noću. To je savršen kutak za odmaranje

Sve traženiji proizvod

U posljednje vrijeme brojni portali koji se bave arhitekturom i dizajnom interijera prate popularnost pojedinih tema na Instagramu. Ta društvena mreža profilirala se kao bezgranični izvor dizajnerskih ideja za početnike, ali i iskusne profesionalce.

Tako je nedavno američka tvrtka za opremanje interijera Joybird provela istraživanje koji su najpopularniji “hashtagovi” na Instagramu, kako bi vidjeli smjer u kojem idu trendovi. S preko 248.000 označenih postova na Instagramu, orijentalni, tj. perzijski, tepisi najpopularniji su komad za opremanje doma, a o njima smo opširnije pisali u prošlom članku. Nakon njih slijede dnevni kreveti, točnije hashtag #daybed s 229.404 postova.

image
image

Omeđeni s tri strane

Što je točno dnevni krevet? Većina dizajnera interijera slaže se kako je riječ o komadu namještaja koji funkcionira kao sofa danju, a razvlači se u krevet noću. No pod tu definiciju ne spadaju masivne kutne garniture, već manji komadi namještaja, koji često tvore kutke za odmaranje, odvojene od “glavnog” trosjeda ili garniture u kući. Dnevni kreveti često su omeđeni s tri strane ogradicom od drva ili tapeciranom. Osim dvostruke funkcije sofe i kreveta, dnevni krevet može biti jednostavno – i samo mu ime govori – komad koji služi isključivo za dnevni odmor ili opuštanje.

image
image

Gostinjske sobe i uredi

– To nije klupa, ni ljubavno sjedalo, iako bi se mogao koristiti i kao jedno i drugo. Nevjerojatno svestrani dnevni krevet komad je namještaja koji je kombinacija kreveta i kauča. Mnogo je elegantniji od futona, iako postiže istu svrhu: idealno je mjesto za ležanje tijekom dana i za drijemanje poslijepodne. Dnevna postelja multifunkcionalni je komad namještaja, savršen za manje prostore ili prostore koji moraju imati fleksibilnu upotrebu. To može biti dodatni kauč i, prema potrebi, rezervni krevet za dvije osobe – kazao je Chris Sotz, generalni menadžer robne marke Anthropologie za portal House Beautiful.

image
image

Uz sve navedeno, dnevni kreveti savršeni su za gostinjske sobe i urede (ili prostor koji mora biti oboje), kao i podrume, spavaće sobe za “prespavanac” za djecu… Svestrani komad za mnogo namjena. 

image
image
image
image

Povezane objave

Ministar zdravstva Njemačke: Izdržati još nekoliko mjeseci pod mjerama

Dnevni 24

Ozil poslao snažnu poruku o islamu

Dnevni 24

Gradonačelnik New Yorka najavio zatvaranje nekoliko kvartova

Dnevni 24