Dnevni 24
Image default
A2 NOGOMET SPORT

Sloboda dočekuje Željezničar: Tuzlaci imaju “poseban plan” za pobjedu (FOTO)

U okviru 24. kola nogometne m:tel Premijer lige BiH ekipa tuzlanske Slobode u subotu na Tušnju dočekuje Željezničar iz Sarajeva.

Sloboda dočekuje Željezničar

U povodu predstojeće utakmice domaćini su danas održali konferenciju za medije na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Slobode Mladen Žižović i nogometaš Adnan Golubović.

Obje ekipe sutra izlaze na teren nakon serije negativnih rezultata, a kako su naveli, Tuzlaci, za predstojeću utakmicu spremaju poseban plan za dolazak do tri boda.

“Proteklih 15 dana imali smo vremena da ekipu malo osvježimo i pokušamo doći do nama rijeko potrebnog mira te da se pripremimo malo bolje nego u prethodnom periodu. Željezničar čitavo proljeće nije dao gol i sigurno dolaze ovdje da taj niz prekinu. Uradit ćemo sve da dođemo do pobjede i sigurno da nam je ona prijeko potrebna”, kazao je Žižović.

Prema njegovim riječima, Sloboda sutra ima znatno veći motiv jer igraju na Tušnju, gdje, kako je navei nema niko pravo da bude bolji i angažovaniji od njih.

“Željezničaru sav respekt, ali smatram da će ovdje presuditi naš ogroman motiv koji su momci pokazali u prethodnih 15 dana. Ovo je prva prilika koja nam se pruža, pokušat ćemo je iskoristiti. Dati ćemo svoj maksimu, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. Međutim, drago mi je da imam grupu karakternih igrača”, naveo je strateg Tuzlaka.

Tešku utakmicu sutra očekuje i Golubović, a za protivnike kaže da su kvalitetna ekipa.

“U ovih 15 dana smo iskoristili vrijeme da se zbližimo, upoznamo sa šefom i da shvatimo šta on od nas traži i da se tome čim prije prilagodimo. Ekipa je to dobro prihvatila i mogu reći da među nama vlada pozitivna atmosfera. Očekujem dobru utakmicu i pozitivan rezultat”, dodao je Golubović.

Susret između Slobode i Željezničara na rasporedu je u subotu na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli od 15 sati. Vrijedi kazati na kraju da su sutra minimalne šanse za nastup novih igrača koje je Sloboda angažovala, a treneru izostaje i angažman Beganovića zbog tri žuta kartona, dok je pod uputnikom i nastup Huseinovića.

Tekst: Klix.ba

Foto: Blicko

Povezane objave

57 miliona maraka za subvencioniranje doprinosa

Dnevni 24

Goege Clooney hitno prebačen u bolnicu

Dnevni 24

Gucci predstavio haljinu za muškarce

Dnevni 24