Dnevni 24
Image default
A1 AKTUALNO BiH

SIPA uhapsila policijskog službenika

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros su započeli pretrese na jednoj lokaciji na području Gračanice, u okviru akcije “Rudnik”, potvrđeno je za N1 iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

SIPA

Kako je za N1 kazao Admir Arnautović, porparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, SIPA vrši pretres pretres porodične kuće i vozila u Gračanici.

“Radi se o nastavku istražnih radnji u predmetu ‘Rudnik soli Tuzla’. Otvorena je istraga protiv Enesa Bešića, policijskog službenika PU Gračanica, koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi ‘Mining and drilling’ iz Gračanice. U više navrata je posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje eksploatacionih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana”, naveo je Arnautović.

Kako je kazao, kad se završe pretresi, Bešić će biti zadržan u prostorijama SIPA-e i njega će ispitati postupajući tižitelj nakon čega će se Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona odrediti o prijedlogu  mjera i drugih radnji.

Navedene aktivnosti počinjene su po naredbama Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda Gračanica.

“Uhapšena osoba se nalazi trenutno u prostorijama SIPA-e, regionalna kancelarija Tuzla. Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena i o daljim postupcima s ovom osobom odučit će istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i postupajući tužilac TK”, kazao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Povezane objave

Ovo su činjenice o vježbanju koje vam je trener prešutio!

Dnevni 24

Zatvaranje na švedski način: Spremni za maraton, ne sprint

Dnevni 24

Web-stranicu nema ni dvije trećine firmi u BiH

Dnevni 24