Dnevni 24
Image default
A1 AKTUALNO KOLUMNE

Radost darivanja

Danas sam odlučila da vam napišem, o tome kako mi je Facebooku pomogao  da ovu godinu završim u prazničnom raspoloženju.

Radost darivalja

Radim od kuće, djeca imaju malo online skolu. Malo idu u školu, pa onda tako i uče, sve na guranje. Što me naravno izluđuje.  Brinem se za one koji su se zarazili, za nas da se ne zarazimo i prenesemo ovu strašnu bolest nekome drugom, za koga može biti fatalno. Ovaj dio je poznat svima vama.

 U moru ovih negativnih misli iI pomalo kućne depresije, dobila sam od prijateljice izazov. Obično  ja zaista ne odgovaram na izazove. Ignorišem ih ili izbrišem. Ovaj put sam pročitala i prvo što sam pomislila je da je ovo poput naših pisama i knjiga u njima što smo slale, Koliko je vas učestvovalo u tome? Ja jesam. Sjećam se nekih knjiga iz Makedonije što je meni kao djevojčici bilo jako zanimljivo.

Ovaj moj izazov (igra) se sastojao u tome da objaviš taj tekst i da ga podjeliš sa što više prijateljica nudeći im da one učine isto. Onima  koje bi odgovorile da žele, slala bi se posebna poruka sa daljim uputama. Ustvari, ti kao pojedinac pošalješ samo jedan poklončić jednoj nepoznatoj ženi da je obraduješ. A koliko ćeš poklončića ti dobiti, zavisi od tvojih prijateljica koliko one rašire igru. Ja sam svoju obavezu izvršila i nastavila se igrati. Pošto pravim nakit, iskoristila sam da jednu divnu ženu obradujem.

 Muž mi se smijao kada sam mu rekla da idem na poštu da, zajedno sa sinovim pismom za Djeda Mraza, pošaljem poklon nepoznatoj djevojci.

Dani su prolazili i ja sam i zaboravila na tu igru,dok mi jedan dan nije nepoznata žena se pojavila na vratima, nudeći mi poklon i predstavljajući se da je prijateljica moje prijateljice i da je prihvatila igru. Ja sam u čudu ženu gledala. Opisati vam ne mogu koliko sam se obradovala. Jedva sam čekala da joj pošaljem zahtjev za prijateljstvo facebooku i da njegujemo isto dalje.

 Sutradan je poštar pozvonio na vrata, noseći paketiće u rukama.  Kiša je lila i on se izvinjavao što je pošta malo pokisla.Pružio mi i cjeduljicu da imama paket u pošti.

U paketima je bilo svega. Ne mogu vam opisati koliku mi je radost svaki od paket donio. Jako me je radovalo i da pročitam poruke tih divnih žena. Danima već paketi pristižu a ja se ne osjećam usamljeno i potišteno više. Tako su se dani nastavili redati, a uspuhani poštar se svaki dan pojavljuje još uvijek na mojim vratima u čudu mi predajući moje paketiće.

Divno je znati da ima toliko krasnih i kreativnih žena oko nas, koje su spremne da pošalju poklon potpunoj neznanki. Radujem se daljem druženju s njima.

 U otvaranje poklonai i dočekivanje zadihanog poštara, uključio se i moj mlađi sin. Svaki dan kad dodje iz škole prvo pita da li je bio poštar. Rekao mi je  i da želi da i on dobija ovoliko poklona. Sreća pa u paketićima bude pokoja čokoladica i za njega hihihihhihi.

Tako vam moj mali sin i ja otvaramo poklone i jedva čekamo da dodje poštar, kojem jedino nije drago!

Hvala vam drage moje, gdje god da ste. Hvala i kreatoru ove divne igre koji je meni unio radost darivanja u moj dom.

Zato ako vas je neko već dodao u ovu igru, a vi niste se uključili toplo preporučujem da se uključite, jer radost darivanja je nesto posebno.

PIŠE:SP

Povezane objave

SRBIJANKA ZARAZILA SNAHU IZ TUZLE: Žena koja je donijela novi opasni soj u Srbiju inficirala se u avionu iz Londona

Dnevni 24

Antetokounmpo i Durant imali su dvoboj o kojem će se dugo pričati

Dnevni 24

“Uvijek vrati uslugu!” – 10 važnih lekcija koje sam naučila u Japanu

Dnevni 24