Dnevni 24
Image default
A2 LIFESTYLE PUTOVANJA ZANIMLJIVOSTI

Putovanje kroz boje: Kinsey – grad odlične hrane, šarenila i dobre džez muzike (FOTO)

Grad Kinsejl nalazi u krajnje jugozapadnom delu irskog ostrva i Republike Irske i pripada pokrajini Manster. Grad je udaljen 280 kilometara jugozapadno od Dablina. 

Putovanje kroz boje
Street with bright colored houses in Kinsale, Ireland

Našao se i na listi najljepših mjesta u Irskoj, ali i u Evropi. Razlog tome su uske ulice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i prodavnice kojima ne nedostaje šarma. Posjetitelji se šale da se u Kinsaleu mogu izgubiti samo oni koji su slijepi za boje, jer se i nakon prve šetnje lako sjetiti neobičnih kuća koje pršte bojama.

Klima u Kinsaleu je umjereno kontinentalna s jakim utjecajem Atlantika i Golfske struje. Stoga grad karakteriše blaga i vrlo promjenjiva klima.

Kinsey
Street with bright colored houses in Kinsale, Ireland

Omiljena turistička ruta proteže se kroz devet županija i tri irske provincije, od Kinsalea do Inishovena u provinciji Donegol.

Osim vožnje bicikla i šetnje, Kinsale se posjećuje i zbog hrane – omiljen je među onima koji vole uživati ​​u dobroj hrani. Dobra domaća kuhinja i gurmanski festivali samo su neki od argumenata. Među ljetnim događajima izdvaja se jazz festival.

Pored svega navedenog, ovaj grad krase dobri i gostoljubivi ljudi koji će vas uvijek pozvati u svoje društvo, a ni oni koji putuju sami nemaju o čemu da brinu – uvijek će naći nekoga s kim bi popili pivo.

Povezane objave

Na dan izbora nema korone: Hrvatski državljani mogu ući u Hrvatsku bez testa na dan izbora

Dnevni 24

Više od ovoliko jaja ne smijete pojesti tokom dana: Prevelika konzumacija može izazvati zdravstvene tegobe

Dnevni 24

Sin Ramba Amadeusa poslao demant: Kod kuće je i dobro se osjeća

Dnevni 24