Dnevni 24
Image default
A2 LIFESTYLE MODA

Poslovni izgled: Šta je zabranjeno, a šta dopušteno

Tajna je u detaljima i idealnom balansu koji neće otići predaleko i vaš izgled učiniti primjerenijim za odlazak u grad

Poslovni izgled

Slaganje poslovnog stylinga može biti izazovno, naročito ako stižete na novi posao, u novo poslovno okruženje. Šta je primjereno, a šta nije, koja je modna pravila pregazilo vrijeme, Gloria Glam daje zahvaljujući saradnji sa stilistkinjom Ivanom Karapanđom.

Slaganje poslovnog stylinga može biti izazovno, naročito ako stižete na novi posao, u novo poslovno okruženje. Šta je primjereno, a šta nije, koja je modna pravila pregazilo vrijeme, Gloria Glam daje zahvaljujući saradnji sa stilistkinjom Ivanom

Poslovni izgled prije svega treba da odgovara poslovnom okruženju u kojem radimo, što znači da on ovisi od pozicije na kojoj osoba radi, objašnjava stilistkinja. Nije isto radi li neko u banci, advokatskoj kancelariji ili u marketinškoj agenciji i ležernijoj atmosferi gdje bi ‘dress code’ korporativnog okruženja ostavio hladan profesionalni utisak. Ipak, takozvane uštogoljene poslovne kombinacije nijesu više pravilo već izuzetak, pa i velike korporacije podstiču zaposlene na izražavanje sopstvenog stila odjećom.

Poslovni izgled 2

“Šta to konkretno znači? Da možete da zadržite, ali da ga kombinujete sa modernom haljinom midi ili maksi dužine u toplijim mjesecima, a zimi s vunenom haljinom iste dužine. Takođe, noseći osnovne komade možete im dati lični pečat – na poslovnu haljinu stavite lijepi broš, neku zanimljivu ogrlicu ili svileni šal”, savjetuje Karapanđa.

Poslovni izgled 3

Svako ima svoju sliku poslovnog stylinga, a ono što svaki treba da ispunjava je nesmetano obavljanje posla i naravno, ne smije odvlačiti pažnju, kako bi prije svega sposobnosti i rad bili na prvom mjestu, a odjeća je samo nadogradnja, smatra stilistkinja.

Promjene u dress codu se događaju, u odnosu na prije. Danas je zato uobičajeno na posao doći u patikama, farmericama, u ležernijim krojevima haljina i pantalona koje se kombinuju sa sakoima, koji su često ‘oversized’. Tajna je u detaljima i idealnom balansu koji neće otići predaleko i vaš izgled učiniti primjerenijim za odlazak u grad.

odjeća
foto: Pinterest/Gloria

Ključne stvari koje treba izbjegavati u poslovnom okruženju:

  • providna i čipkana odjeća
  • donje rublje se ne smije da se vidi (crni grudnjak koji viri ispod bijele košulje ostavite za kafu u Parizu)
  • suknje dužine iznad koljena
  • pocijepane farmerice
  • lateks i pripijene haljine
  • šljašteći nakit
  • vrtoglave potpetice

Šta morate imati:

“Uz barem jedan sako koji vam mora pristajati savršeno – poput druge kože, potrebno je imati i klasičnu svilenu bluzu neutralne boje koja ide uz pantalone ravnog kroja. To je uvijek sigurna kombinacija kada idete na ručak ili dnevni događaj – ako sa sigurnošću ne znate koji je dress code. S malom promjenom modnih dodataka i nakita možete i na večernji izlazak u pozorište ili na piće s prijateljicama”, savjetuje stilistkinja.

Povezane objave

Adidas najavljuje prodaju Reeboka

Dnevni 24

BIDEN NAJAVIO POVRATAK AMERIČKE DIPLOMATIJE: OVO JE PLAN ZA BIH, SRBIJU I KOSOVO

Dnevni 24

RAĐA: KAD DOBIJETE KORONU, IDITE KOD CETINSKOG NA 3-4 DOZE POZITIVE UMJESTO U BOLNICU

Dnevni 24