Dnevni 24
Image default
A2 NOGOMET SPORT

Počinje “najčudniji” EURO u istoriji

Dugo očekivano Europsko nogometno prvenstvo, bez sumnje “najčudnije” u povijesti, sutra započinje u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

 EURO

Borba za naslov europskog prvaka odgođena je na godinu dana zbog pandemije koronarnog virusa, a sada će se igrati u tzv. kontrolirani uvjeti, s djelomično ispunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Osim u Rimu, prvenstvo će se igrati u Amsterdamu, Glasgowu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glasgowu, Münchenu, Sankt Peterburgu i Sevilli, a finale, dva polufinala i finale, 11. srpnja, igraju se u Wembley u Londonu.

U skupini A su Italija, Turska, Švicarska i Wales, u skupini B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u skupini C Nizozemska, Austrija, Sjeverna Makedonija i Ukrajina, u skupini D Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u skupina E Švedska, Španjolska, Poljska i Slovačka te u skupini F Portugal, Mađarska, Njemačka i Francuska.

Naslov brani Portugal, koji je u finalu prije četiri godine svladao Francusku, u međuvremenu je osvojio Ligu nacija i predvođen Cristianom Ronaldom zasigurno je jedan od favorita.

Kladionice procjenjuju da je favorit broj jedan svjetski prvak Francuska, koji ovaj put ima Karima Benzemu, a slijede ga Englezi, ponajviše zbog činjenice da su domaćini u finalu, tradicionalno Nijemci i Talijani, naravno Belgijci i u pozadini svijet viceprvaci Hrvati.

Povezane objave

Real ostao bez zvijezde: Moram ići ispuniti san, čekam to cijeli život

Dnevni 24

Onaj gore vidi sve – priča koja će vas navesti da poverujete u višu pravdu.

Dnevni 24

Lidl bi 2022. godine mogao doći na tržište Bosne i Hercegovine

Dnevni 24