Dnevni 24
Image default
A2 LIFESTYLE ZANIMLJIVOSTI ZDRAVLJE

Ovaj proizvod u trgovini nikad ne biste trebali dirati, pun je bakterija

Zbog pandemije koronavirusa počeli smo se pridržavati preventivnih mjera koje pomažu u suzbijanju širenja virusa. Te mjere uključuju redovito pranje ruku, održavanje fizičke distance i nošenje zaštitne maske.

ne biste trebali dirati

Iako je cijepljenje protiv covida-19 u tijeku diljem svijeta, još uvijek se ne bismo trebali u potpunosti opustiti. Potrebno je i dalje pridržavati se određenih higijenskih navika, a nekoliko je glavnih higijenskih savjeta kojih biste se trebali pridržavati kako biste se zaštitili od virusa ili bakterija.

Naime, jedan od najprljavijih predmeta koji se nalazi u trgovinama jest košara za proizvode. Ove košare prepune su bakterija. Za razliku od drugih predmeta koje kupci često dodiruju, košare za namirnice imaju najveći potencijal prijenosa bakterija od jedne osobe do druge.

Stručnjaci navode da je manja vjerojatnost da se ručke košare redovito čiste, a čak i kada se dezinficiraju, teško je to učiniti temeljito.

“Gotovo je nemoguće obrisati sve površine koje bi ljudi mogli dodirnuti. Za razliku od kolica za kupovinu, teško je držati košaru dalje od osobnih predmeta i odjeće”, rekla je pedijatrica Leann Poston.

Na košarama postoje mjesta na kojima se klice mou lako zavući i do kojih je teško doći čak i prilikom čišćenja. Nemoguće je da trgovac očisti svaku pukotinu na košarana.

Sigurnija opcija

Kako biste se zaštitili od klica, preporučuje se korištenje kolica za kupovinu umjesto košara. Koristeći antibakterijske maramice možete lako obrisati ručku kolica.

Kad završite s kupovinom, dezinficirajte ruke. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) savjetuje da koristite dezinfekcijsko sredstvo koje sadrži najmanje 60% alkohola.

Čak i kad pandemija završi, imajte ove savjete na umu jer će vam pomoći da se zaštitite od klica, virusa i bakterija kojima možete biti izloženi, savjetuje Eat this.

Povezane objave

Neka vaša kosa oživi: Ove jeseni nosi se cimet smeđa

Dnevni 24

Ivan Đikić o dolasku cjepiva i “crnim” danima po broju umrlih u BiH

Dnevni 24

Napustio košarku i postao skladištar: Legendarni bh. reprezentativac šokirao svojim novim zanimanjem

Dnevni 24