Dnevni 24
Image default
A1 AKTUALNO PUTOVANJA

National Geographic objavio listu destinacija za najbolje putovanje u 2021. godini

National Geographic je napravio popis destinacija za najbolje putovanje u sljedećoj godini. Riječ je o putovanjima koja su održiva i pogodna za porodicu te mjestima bogata prirodom i kulturom.

National Geographic objavio listu destinacija za najbolje putovanje u 2021. godini

Popis sadrži 25 destinacija koje su odabrali međunarodni urednički timovi. Sve one su podijeljene u pet spomenutih kategorija – održivost, porodica, avantura, priroda i kultura.

Kao mjesta za održivo putovanje navedeni su: Alonissos u Grčkoj, Kopenhagen, francuska Nova Kaledonija, Freiburg, Gabon i Denver.

Za porodična putovanja preporučuju: England Coastal Path, Transilvaniju, Space Coast u Floridi, Hortobagy u Mađarskoj, Indigenous British Columbiu u Kanadi.

Na listi avanuturističkih destinacija našli su se: Dominikanska Republika, Svaneti u Gruziji, Nacionalni park Los Glaciares u Argentini, Nacionalni park i rezervat Katmai na Aljasci.

Kao lokacije bogate prirodom, a koje su najbolje za putovanje u 2021. godini su: Isle Royal u Michiganu, Yellowknife u Kanadi, Cerrado u Brazilu i Lord Howe Island u Australiji.

Za one koji vole kulturu i historiju National Geographic preporučuje: Guam, Novi Meksiko, Bitoria-Gasteiz u Španiji, Gyeongju u Južnoj Koreji, Tulsu Oklahomi i Tonglu u kineskoj provinciji Zhejiang.

Povezane objave

Dnevni bilten o broju oboljelih u TK

Dnevni 24

OBAVIJEST O PREKIDU VODOSNABDIJEVANJA DANA 10.12.2020.

Dnevni 24

Tornado pogodio obalno odmaralište u Turskoj, ozlijeđeno 16 osoba (VIDEO)

Dnevni 24