Dnevni 24
Image default
A1 AKTUALNO MODA

Jesu li uske farmerke stvar prošlosti?

Sudeći prema najnovijim trendovima na društvenim mrežama, ali i modnim dizajnerima kao što je Marc Jacobs te poznatim ličnostima poput Belle Hadid, uske farmerke uskoro bi mogle postati stvar prošlosti.

Uske farmerke

Glumice Katie Holmes i Tracee Ellis Ross te manekenka Bella Hadid prošetale su široki, neuredni traper – a posljednji u nizu pristaša širokih trapez pantalona jeste poznati modni dizajner Marc Jacobs, koji je novom trendu morao dati svoj jedinstveni pečat.

Jacobs je ove sedmice obukao traper širokih nogavica luksuznog brenda Balenciaga, a sve je dokumentovano objavama na njegovom Instagram profilu.


Prethodno je kultni brend Levi’s početkom godine novom modnom kolekcijom najavio “vladavinu širokih nogavica”, a fotografije sa društvenih mreža i stil oblačenja modnih blogerki i influenserki sluti na isto.

KLASIČNI DIZAJN

Uske farmerke postaju prošlost: Levi’s najavio povratak širih nogavica
Kada je u pitanju opstanak uskih nogavica, na društvenim mrežama su podijeljenja mišljenja između dvaju glavnih generacija – milenijalaca i generacije Z.

Dok se oni “stariji” zalažu za očuvanje trenda uskih pantalona, nova generacija Z, posebno na TikToku, otvoreno bojkotuje ovaj modni izbor te potcrtava kako su uske nogavice stvar prošlosti.


Također, na društvenim mrežama su ukazali da zapravo široke nogavice predstavljaju povratak mode 90-ih, što su “potkrijepili” brojnim fotografijama modnih izdanja iz tog perioda.

Bez obzira na pojašnjenja, otvoreni sukob dvaju generacija ne jenjava, a sudeći prema posljednjim kolekcijama modnih brendova generacija Z je blizu pobjede.

Povezane objave

Koronavirus u BiH: 643 novozaraženih i 42 preminulih

Dnevni 24

Sašina kuhinja postala je hit: Gledaju me iz cijelog svijeta!

Dnevni 24

15 MJESECI: Zbog ovog penala sudija u Srbiji dobio je zatvorsku kaznu

Dnevni 24