Dnevni 24
Image default
A1 AKTUALNO HIGH TECH

Facebook priprema pametni sat sa dvije kamere

Kompanija Facebook razvija svoj prvi smartwatch, koji će se pojaviti na ljeto 2022. godine.

pametni sat

Pametni sat će imati dvije kamere te će se moći odvojiti od narukvice kako bi se pravile fotografije i snimali klipovi, a potom dijelili putem Facebookovih aplikacija uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani sata je primarno namijenjena obavljanju videopoziva, dok se stražnja kamera s autofokusiranjem (1.080p) može koristiti za snimanje kada se odvoji od kućišta na zglobu napravljenog od nehrđajućeg čelika. Facebook želi i da druge kompanije prave dodatke za spajanje kamere na različite stvari poput ruksaka.

Ideja je da se korisnici motivišu da koriste pametni sat kao i pametne mobitele, a sve je dio plana direktora Facebooka Marka Zuckerberga da proizvede više uređaja koji “zaobilaze” Apple i Google, dvije dominantne platforme za mobitele koje uveliko kontrolišu Facebookove mogućnosti da dospiju do ljudi.

Apple se agresivno pozicionirao kao zaštitnik privatnosti ograničavajući različite vrste podataka koje aplikacije poput Facebooka prikupljaju, dok se Facebook vezuje za različite skandale povezane s korištenjem podataka korisnika.

Sat će biti dostupan sljedeće godine u bijeloj, crnoj i zlatnoj boji, a koštat će oko 400 dolara.

Povezane objave

Herojski otpor: Desetkovani bh. rukometaši poraženi od Njemačke

Dnevni 24

Šokantno, oglasio se Verlab oko respiratora: Građani moraju znati da ih varate!

Dnevni 24

NOVA OTKRIĆA REZULTAT SU ISTRAŽIVANJA NA 965 PACIJENATA: Oni koji su preležali virus korona imaju zajedničku crtu!

Dnevni 24