Dnevni 24
Image default
A2 AKTUALNO SPORT TENIS

Đoković je još jednom sve ostavio u čudu. Fizioterapeut: Ne znam kako je to uspio

NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio je devetu titulu na Australian Openu iako je u trećem kolu povrijedio mišić abdomena. 

Fizioterapeut

Jučer je magnetna rezonanca pokazala rascjep trbušnog mišića s 1.7 na 2.5 centimetara i Đoković će pauzirati mjesec dana. Jedan fizioterapeut ATP Toura, koji je htio ostati anoniman, za portal Punto de Break objasnio je da je pravo čudo kako je srpski tenisač odigrao Australian Open do kraja.

“Kada dođe do određenog napuknuća, onda morate vidjeti u kojem se to razmjeru dogodilo. Čak i da je riječ o malom napuknuću, gotovo je nemoguće nastaviti s igrom. Ako je rascjep pravocrtan, moguće je, ali uz velike bolove. Novakova igra upućuje da je to bilo plitko”, rekao je fizioterapeut.

“Zamislite da vas netko ubode iglom u trbuh, vlakna na tom mjestu napuknu i počinju se pomicati u jednom smjeru kada se istežu, na jedan način kod bekenda, a na drugi kod forhenda. Reagiraju čak i pri običnom hodanju, odlasku u kupaonicu ili pri disanju. Ne znam nikog tko bi mogao nastupiti s takvom ozljedom, ali Đoković je druga vrsta čovjeka. On je to uspio, ali iskreno, ne znam kako… Vjerojatno uz tablete protiv bolova.”

Đoković je rekao da bi odustao od turnira da nije u pitanju Grand Slam, a tijekom turnira mnogi su ga optuživali da je odglumio ozljedu. 

Izvor: Index.hr

Povezane objave

Nevjerojatan rizik: Barca se zadužila za 800 miliona eura !

Dnevni 24

Danas počinje isplata civilnih invalidnina

Dnevni 24

Ako ste ona koja na plaži nikad ne potamni, onda su ovo trikovi za vas!

Dnevni 24