Dnevni 24
Image default
A2 LIFESTYLE PUTOVANJA

Central Park je šala za ovo: Savršen njujorški park za koji vjerojatno niste čuli

Naše izletnike ovo bi moglo podsjetiti na šetnju kroz Vražji prolaz i Zeleni vir, samo ovo ima onu klasičnu dozu američke grandioznosti.

Savršen njujorški park

Znamo za famozni njujorški Central Park, no danas istražujemo malo drugačiji New York. Ne kao grad, već kao saveznu državu. A park kojim se šećemo nije okružen nabijenim neboderima, već drugim parkovima, šumama, jezerima… Svime što je potrebno svakom ljubitelju prirode za potpuno uživanje i punjenje baterija na ekološki način.

Watkins Glen State Park Gorge (to mu je puno ime) nešto je što morate doživjeti ako otputujete preko bare. Način na koji je ljudska ruka intervenirala (uređenje mostova, prijelaza, staza) u savršenu prirodu toliko je nenametljiv, a impresivan da ćete prizore pamtiti zauvijek. Nije ni čudno što mnogi povezuju njegovo ime Gorge s riječju „gorgeous“.

Ovaj park zapravo zovu selom jer se njegov južni dio nalazi u blizini sela, dok sjeverni dio prelazi u šumu. Otvoren je javnosti 1863. godine kada je još bio u privatnim rukama. Početkom 20. stoljeća kupila ga je njujorška država.

Svaka čast Central Parku, ali…

Prostire se na tri kvadratna kilometra i radi se o više staza i šetnica u kojima možete uživati u šumi, jezercima, slapovima i okolnim stijenama koje odaju dojam šetnje kroz kanjon. Naše izletnike ovo bi moglo podsjetiti na šetnju kroz Vražji prolaz i Zeleni vir, samo ovo ima onu klasičnu dozu američke grandioznosti.

Možete birati između 8 planinarskih staza, no ako želite nešto lakše, ne brinite se. Ove staze nisu zahtjevne i njima se šeću mlađi i stariji, djeca i ljubimci. Pokoje stube malo će vas natjerati na tjelovježbu, no za prizore koji vas prate isplatilo bi se penjati cijele dane.

Unutar parka postoje i područja na kojima posjetitelji mogu kampirati ili razvući prostirke za piknik. Posebno mjesto rezervirano je za „civilnije“ aktivnosti pa ćete ovdje pronaći i paviljon, suvenirnicu, kušaonice vina, kuće za odmor, kabine za presvlačenje i tuširanje… A na radost svih nas, park je otvoren cijelu godinu.

Povezane objave

Mjere u Njemačkoj pomažu, ali je broj novozaraženih i dalje previsok

Dnevni 24

COVID pasoši: Pravila za građane BiH bit će ista kao i za državljane EU

Dnevni 24

Cvekla pomaže u čišćenju organizma, a jača i imunitet

Dnevni 24